torstai 1. syyskuuta 2011

Tiistai 30.8

Tunnilla käytiin kiivasta keskustelua G.H. von Wright:in hyvän muunnelmmista. Me keskustelimme onko arvo ihmisen pään sisässä vai onko se maailmassa itsestään. Suurin osa luokasta oli sitä mieltä että se on arvoittajan päässä. Tulimme myös siihen tulokseen että maailmaa on lähes mahdotonta katsoa neutraalisti, sillä ihminen arvottaa asioita alitajuisestikin.

Meissä mietintää herätti kysymys siitä että voiko ihminen katsoa maailmaa ilman että hän arvottaisi sitä. Meidän mielestä ei. Ihminen aina miettii asioita arvottamalla. Jos ihminen ei arvottaisi asiota ei hän oikeastaan pystyisi edes kuvailemaan mitään. Esimerkkinä myös tunnilla ollut esimerkki eli musiikin lataaminen netistä. Vaikka lataisit sen ilmaiseksi arvottaiisit sen silti.

Vaikka tunnin aihe ei varsinaiseti vaikuttaisi meidän elämää nyt tai tulevaisuudessa, pistää se silti miettimään millä perusteella arvottaa asioita ja kuinka sanaa hyvä käytetään. Me mietimme kuinka vaikeaa se olisi loppujen lopuksi kuitenki olla arvoittamatta mitään, eli ola täysin neutraali.

Antti ja Roni Ro

1 kommentti:

  1. o-o Onks tä tääl kahteen kertaan (http://norssinfilosofia.blogspot.com/2011/08/tiistai-308.html)

    VastaaPoista