maanantai 19. syyskuuta 2011

Shoppailu on shairasta!

Varsinkin naiset ostavat halppispuseroita hankkiakseen hyvää mieltä. Kyseessä on perjantaipulloa vastaava lohduke perjantaipusero. Puserovuorta ei voi kuitenkaan viisaasti kierrättää ja rätit päättyvät pääasiassa jätteeksi. Ympäristöystävällistä, vai mitä?

Tähän kommentteja puolesta ja vastaan.

11 kommenttia:

  1. Siis shoppailuhan on sairautta jos kuluttaa koko kuukauden palkan yhdellä kauppa reissulla. Ostamisessa ei ole sinänsä mitään vikaa, kunhan se pidetään rationaalisella tasolla. Ja mikäli joku arvelee mikä tämä "rationaalinen taso" on, on syytä hankkia itselleen maalaisjärki. Se ei maksa paljoa. Itse en ajattele ympäristöä tässä rahan tuhlaus asiassa vaan lähinnä kuluttajan mielenterveyttä. Ja jos hänellä on vielä perhe, se pahentaa asiaa huomattavasti.

    VastaaPoista
  2. Jos et edes ajattele ympäristöä, niin miksi vaivautua spekulaoimaan asiaa joka on vain ja ainoastaan shoppailevan henkilön oma. Hänenhän rahoja ne ovat, ympäristö sensijaan meidän kaikkien.
    Satu

    VastaaPoista
  3. Kuten sanoin, jos hänellä on perhe ja kuluttaa kaikki rahansa roskaan, lasten elätys ei välttämättä toteudu.
    Riku

    VastaaPoista
  4. Shoppailu voi olla myös riippuvuus, jolloin tavaraa haalitaan, vaikkei niitä oikeasti tarvitsisi tai vaikkei niihin edes olisi varaa.
    Jos tälläinen riippuvuus menee yli, niin silloin voitaisiin mielestäni puhua sairaudesta.
    Elli

    VastaaPoista
  5. Shoppailu on lääke ei sairaus. Mikä tekee shoppailusta itsestään sairasta? Samalla tavalla vaikka koulunkäyntiä voisi pitää sairaana. Joillekkin tulee vain hyvä mieli shoppailusta kun taas toiset nauttivat vaikka syömisestä, eikä shoppailu ole mielestäni mitenkään syömistä sairaampaa. Tietenkin liika on liikaa kaikessa mutta useimmat ihmiset jotka Shoppailevat eivät tee sitä päivittäin ja käytä kaikkea rahaansa siihen. Mitä sitten jos käyttää kaikki rahansa shoppailuun, onko se väärin? Johonkin ne rahatkin on käytettävä ellei ole pakkomielteinen rahan säilyttämisen suhteen, joka on minusta paljon sairaampaa kuin shoppailu.

    Pepe

    VastaaPoista
  6. Minun mielessä mielenkiintoa herättää asia, jonka mukaan perjantaipullo olisi verrannollinen perjantaipuseroon tai mihin tahansa muuhun rättiin. Mikä on verrannollinen määrä alkoholia siihen verrattuna, että vaikkapa käytämme koko palkamme perjantaipuseroihin? Eikös se puseroilla pelaaminen ole kuitenkin se parempi vaihtoehto? Alkoholin kanssa pelaamisessa voi olla kyse elämästä kun taas vaatteiden ostossa pelkästä rahasta... Toisaalta, jos ei ole rahaa, niin aika harvoin semmoisen elämänkään saa mikä tyydyttää ihmistä eli käytännössä silloinkaan ei kai ole elämää.
    Niklas

    VastaaPoista
  7. Mielestäni kaiken tavaran turha ostaminen on aivan järjetöntä, jos ihmiset ostaisivat ainostaan sen mitä oikeasti tarvitsisivat, monella ihmisellä jäisi rahaa muuhunkin, kuten yhteisen hyvän edistämiseen, vaikka lahjoittamalla rahat köyhille
    Tuukka

    VastaaPoista
  8. Mä oon vieläkin sitä mieltä että shoppailun voi verrastaa huumeisiin :P

    JJL

    VastaaPoista
  9. Olen samaa mieltä Pepen kanssa!
    Shoppailua voisi luokitella harrastuksiin, joku tykkää tuhlata rahat vaatteisiin ja samalla nauttiikin siitä niin mikäs siinä. Sitäpaitsi kaikki me vaatteita tarvitaan, jotkut ostaa niitä enemmän tai vähemmän. Itselleni tulee hyvä mieli kun saa ostettua uuden laukun tai kengät. Järkipäinen ihminen ei taatusti tuhlaa kaikki rahat vaan shoppailuun, jos perheessä on talousongelmia.
    /Elita

    VastaaPoista
  10. Shoppailua ei mielestäni voi mieltää sairaudeksi, vaan riippuvuudeksi. Tietysti pitää osata rajoittaa omaa shoppailuaan, niin ettei elä yli varojensa.
    Anna

    VastaaPoista
  11. Mitä siinä on väärin että shoppailee, koska se parantaa omaa oloa? Itse ainakin jos koen että on huono päivä niin yleensä lähden shoppailemaan sillä se piristää minua. Varmastikkin kaikilla on omat asiansa jota tekevät piristyäkseen, makuasioista ei sovi kiistellä!
    Paju

    VastaaPoista