maanantai 19. syyskuuta 2011

Eläinaktivistit eivät saa rikkoa lakia!

Sikatiloilla salaa kuvanneet aktivistit voivat joutua vankilaan kotirauhan rikkomisesta tai kunnianloukkauksesta! Onko tämä nyt oikein? Eläinoikeusjärjestöjen mielestä possuja kun ei kohdella hyvin, vaikka lain kirjain täyttyisi.

Tähän kommentteja puolesta ja vastaan.

6 kommenttia:

  1. Mielestämme olisi tärkeämpää pyrkiä muuttaamaan eläinten kasvatusta koskevia lakeja. Toki on tärkeää tuoda suuren yleisön huomioon nämä epäkohdat, mutta lain rikkominen eläinten oikeuksia edistäessä voi viedä vakuuttavuuden hankitulta materiaalilta. Kettutytöt mielletään muutenkin ennemmin rasittaviksi ääriaktivisteiksi kuin järkeviksi eläintensuojelijoiksi.

    Anni ja Maria

    VastaaPoista
  2. Voi olla että kyseisiä aktivisteja ei vankilaan meno edes niin haittaa, jos asia sillä saa kuuluvuutta.
    Toisaalta ilman lain rikkomista on lähes mahdotonta saada tälläista materiaalia, possujen kasvattajat eivät kuvaamiseen varmasti anna lupaa. Lain kummiskin pitäisi olla sama kaikille.

    Satu

    VastaaPoista
  3. Olen aika pitkälle samaa mieltä aikaisempirn kommenttien kanssa, enkä oikein käsitä tällaisessa tilanteessa kanteen nostamisen kannattavuutta, sehän vain lisää jutun julkisuutta! ELäinsuojelu mielestäni vaatii TIETTYJEN lakien rikkomista, lähinnä juuri niiden, mitkä estävät kuvaamisen ja tiedonhankinnan. Niin kauan kuin eläinsuojelijat eivät riko omaisuutta tai rupea väkivaltaan tai vapaudenriistoon, he saavat täyden siunaukseni.

    Hyvä kettutytöt!!

    - Miika

    VastaaPoista
  4. Mikseivät lain puitteissa toimivat porsaan kasvattajat antaisi kuvaamiseen lupaa? Ja mitä sitten vaikka kettutytöistä nostetaan kanne joka lisää jutun julkisuutta? Eiväthän sikojen kasvattajat olleet tehneet mitään väärää vaan väärin toimijat olivat kettutytöt. Kettutytöt voisivat mielestäni ottaa selvää asioista ennenkuin julkistavat tämmöistä materiaalia, toivottavasti heidät tuomitaan lain rikkomisesta!
    Jos olisin itse kettutyttöjen kaltainen aktivisti toimisin vähintäänkin anonyymisti, jotta minua ei voisi tuomita, mutta nämä nuoret taivata kaivata huomiota ja julkisuutta itselleen saadakseen "respektiä" joissain omissa piireissään. Hyvin toimittu tytöt.

    Pepe

    VastaaPoista
  5. Mielestäni sikatilojen huonoista oloista ja eläinaktivistien toimista on muodostunut vain yksi suuri mediasota, jossa ajatus "ihminen on ihmiselle susi" on muutettu muotoon "ihminen on kaikille muille eläimille susi". Samalla kun ihmiset kauhistelevat karsinoissa lojuvia sikojen ruumiita sekä yksisilmäisiä kettuja, tilojen oloista korkeammalla taholla päättävät ministerit nauttivat niitä lautasella sulkien silmänsä kaikelta kritiikiltä, jota heitä vastaan on esitetty.

    Tilojen isännät ja tarhauksen puolustajat syyttävät vetisteleviä vastustajiaan törkeästä kunnianloukkauksesta ja julkisrauhan rikkomisesta, sillä hehän itse harjoittavat laillista elinkeinoa, jonka juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse. Heidän tulisi kuitenkin ehdottomasti tehdä ero ravinnontuotannon ja todellisten turkisten valmistamisen sekä turkistarhauksen välille.

    Voiko koko sikatilaskandaaliin olla ratkaisuna se, että ihmiset yksinkertaisesti lopettaisivat eläinten käyttämisen ravintona. Entä mikä olisi järkevä häkki- tai karsinakoko eläimille, joita kasvatetaan lautaselle - suuri metallihäkki vai Lapin lääni? Ovatko ihmisoikeudet samat kuin eläinten oikeudet, sillä onhan myös ihminen eläin, vaikka hän onkin luomakunnan johtaja.

    Samu

    VastaaPoista
  6. Itse en näe tähän ongelmaan muuta kuin kaksi ratkaisua: joko ihmisiä pitää olla paljon vähemmän että siat voidaan kasvattaa "hyvissä" oloissa ja että se samalla riittäisi kaikille sikaa syöville. Tai sitten ihmisten pitää siirtyä kokonaan kasvissyöjäksi, joka olisi paljon parempi vaihtoehto koko maapallon kannalta, mutta kuka oikeesti haluaa syödä kasveja koko loppuelämänsä. Ei kovin moni.
    Tuukka

    VastaaPoista