perjantai 16. syyskuuta 2011

"Lukiolaisten koulunkäyntiä EI pitäisi kontrolloida"

8 kommenttia:

  1. Mikä tämä nyt on? Ei mitään?

    -Riku

    VastaaPoista
  2. Lieneekö tulosta siitä kun lukiolaisten koulunkäyntiä ei kontrolloitu tarpeeksi. Vai kenties protesti liikaa kontrollia vastaan ;)

    VastaaPoista
  3. Mielestäni lukiolaisten koulunkäynnin kontrolloimisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Miksi vapaaehtoisessa laitoksessa pitäisi olla paikalla? Miksi vain kolmelta tunnilta saa olla pois(Norssissa) kun monista lukionkursseista pääsisi läpi vaikkei kävisi kertaakaan paikalla. Mitä sitten vaikka tämän takia saisi huonoja arvosanoja? Oppilasta ei selvästikkään kiinnosta aine jonka tunneilta hän olisi mieluusti pois joten häntä tuskin kiinnostaa saamansa arvosanakaan. Eikä lukiossa ole periaatteessa mitään merkitystä muulla kuin kirjotuksilla ja nekin ovat monesti aika turhat sillä moneen jatko-opintopaikkaan haetaan pääsykokeilla. Eli käytännössä monet tunnit ovat turhia oppilaille ja senkin ajan voisi käyttää vaikka nukkumiseen.

    Pepe

    VastaaPoista
  4. Tottakai lukiolaisten koulunkäyntiä tulisi kontrolloida, muuten koulusta valmistuisi paljon vähemmän porukkaa, sillä moni ei saisi silloin koulua suoritettua määrä ajassa.
    Tuukka

    VastaaPoista
  5. Mitä sitten vaikka koulusta valmituisi vähemmän porukkaa? Ne oppilaat jotka pääsevät nyt juuri ja juuri pois lukiosta ovat semmoisia jotka eivät kuitenkaan mene jatko-opiskelemaan mihinkään mihin "lukiokoulutusta" vaaditaan eli lukio on heille jokatapauksessa turhaa.

    Pepe

    VastaaPoista
  6. Yleensähän mainitaan ja puhutaan että "lukio on vapaaehtoista", tai ainakin näin olen usein kuullut. Onko vapaaehtoista periaatetta vastaan lähteä kontrolloimaan oppilaiden koulunkäyntiä? Mielestäni on, ja käsitän, että lukioikäiset ovat tarpeeksi kypsiä valitsemaan itse ikään kuin tapansa käydä lukiota.

    Oskari

    VastaaPoista
  7. Jos koulutettuja työhön kykeneviä nuoria on liian vähän, yhteiskunta voi kärsiä.

    JJL

    VastaaPoista
  8. Lukio on edelleenkin vapaaehtoinen, jokainen päättää itse käykö koulua vai ei. Eikä kenenkään pitäisi sitä kontrolloida, lukuun ottaen opettajat...

    VastaaPoista