torstai 8. syyskuuta 2011

Tiistai 6.9.

Jatkoimme normatiivisen etiikan teorioihin liittyviä ryhmätöitä. Omassa ryhmässäni(mielenlaatuetiikka) olimme saaneet työmme valmiiksi jo aiemmin, joten keskityin itse pohtimaan kysymystä prostituutiosta tunnilla jaetun artikkelin sekä mielipidekirjoituksen pohjalta. Koska tunnista ei juuri muuta kertomisen arvoista ole, niin esittelen tässä yhden näkökulman prostituution laillistamiseen liittyen.

Mielestäni prostituutiota ei tulisi missään nimessä laillistaa. Monet tuntuvat ajattelevan, että laillistamalla prostituutio prostituoitujen itsemääräämisoikeus sekä työturvallisuus paranisivat ja prostituutioon usein liittyvä ihmiskauppa saataisiin paremmin hallintaan. Todellisuudessa tilanne on kuitenkin aivan päinvastainen.

Prostituution laillistaminen johtaa vääjäämättä kysynnän ja tarjonnan kasvuun, jolloin esimerkiksi lailliset bordellit alkaisivat kilpailla toisiaan vastaan hinnoilla sekä laadun rajuuudella. Samalla myös prostituutioon liittyvä laiton prostituutio sekä ihmiskauppa lisääntyisivät rajusti valtion kontrollista huolimatta. Lisäksi alueilla, joilla prostituutio on tällä hetkellä laillista, prostituoituihin kohdistuvat väkivalta sekä raiskaukset ovat huomattavasti yleisempiä kuin alueilla, joilla se on laitonta.

Prostituution laillistaneilla alueilla on myös havaittu, että seksityöläisille syntyvät, elinikäiset fyysiset- ja psyykkiset ongelmat ovat huomattavasti vakavampia verrattuna esimerkiksi sotaveteraanien rintamilla kokemiin kauheuksiin.

Mielestäni prostituution laillistaminen antaa myös erittäin huolestuttavan kuvan nyky-yhteiskunnasta. Olkoonkin naiivia, mutta mielestäni prostituutio on jo itsessään niin paha asia, että se tulisi kieltää kokonaan riippumatta siitä, aiheutuuko siitä minkäänlaista haittaa prostituoidulle itselleen, asiakkaalle tai yhteiskunnalle, joka sen voisi mahdollisesti sallia.

Samu

1 kommentti:

  1. Jos joku ihminen haluaa myydä seksiä omasta halustaan, niin miksi se pitäisi kieltää?
    On myös kerrottu, etteivät miehet hae prostituutiosta ainoastaan hae seksiä vaan myös hellyyttä ja naisen läheisyyttä. Ja myöskään kaikilla kerroilla ei harrasteta seksiä. (lähde: http://horsmalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48245-prostituutio-on-perusoikeus)
    Joten jos ihminen on itse valmis myymään seksiä tai kaikki kerrat eivät edes sisällä seksiä, ei mainitsemasi ongelmat ainakaan näissä tuskin tule esille.
    Elli ja Anna

    VastaaPoista